jonasenpjenzo.jpeg

Aanstelling bestuur Vonk

Op donderdag 4 juli heeft bestuur Vonk de taken van bestuur de Boo overgenomen. Mannen veel succes komend jaar! Wij willen bestuur de Boo van harte bedanken voor hun inzet en verdiensten afgelopen jaar. De volgende 3 mannen zullen hun plaats over gaan nemen aankomend jaar:

Praeses: Tomas Vonk
Ab Actis: Gijs van Gastel
Quaestor: Rutger Stuiver

image1-2.jpeg

Renzo en Jonas in kandidaatsbestuur

Vorige week dinsdag werd bekend gemaakt dat onze Renzo en Jonas volgend jaar in het bestuur der TSR Vidar zitten! Hierbij is het een feit dat Renzo a.t. Quaestor is en Jonas a.t. Assessor Domus. Hartstikke mooie prestatie van deze mannen om samen een bestuursjaar te gaan doen. Daarom willen wij jullie feliciteren en succes wensen!

image1.jpg

Aanstelling bestuur de Boo

Op donderdag 14 mei jongstleden is bestuur Zeilmaker bedankt voor hun inzet het afgelopen jaar heeft bestuur de Boo hun taak overgenomen achter de bestuurstafel. We willen Tim, Wiljon en Stan hartelijk bedanken voor hun verdiensten en een geweldig jaar. De volgende 3 mannen zullen hun plaats over gaan nemen aankomend jaar:

Praeses: Jonas de Boo
Ab Actis: Stan Morseld
Quaestor: Ramsy Dhifallah

0f8b5adf-2332-4a09-8061-03cf141669d5.JPG

Eerste editie Preau Millage

Wat was het prachtig! Na een jaar brainstormen, bellen, vergaderen en organiseren was het dan eindelijk zover, de eerste editie van het studentenspeciaalbier festival Preau Millage in hartje Tilburg. Met 13 aanwezige brouwerijen, verschillende foodtrucks, heerlijke hitjes en natuurlijk 600 fantastische gasten was het enorm succes! Het heerlijke weer in combinatie met het feit dat er niet laf werd geborreld heeft er mede voor gezorgd dat we terugkijken op een geslaagde dag. En dat biedt ruimte voor een volgende editie. Tot Preau Millage 2019!

 

 

sjaarsoes.jpg

Afscheid bestuursjaar Niels

Afgelopen zondag 3 september jongstleden heeft onze Niels afscheid genomen van zijn jaar als Praeses der TSR Vidar. Na een mooie speech heeft hij zijn vestje over mogen dragen en is zijn bestuursjaar officieel aan een einde gekomen. Niels, wij willen jou heel erg bedanken voor je inzet voor de vereniging dit jaar. Het was een zeer fraai jaar met uitdagende, maar vooral ook veel mooie momenten. We hopen dat jij ervan genoten hebt en we willen je nogmaals heel erg bedanken!

 

Fabras 2.jpg
fabras 3.jpg
fabras 1.jpg

Aanstelling bestuur Zeilmaker

Op donderdag 30 juni j.l. is op de BLV het bestuur Van Kroonenburg bedankt voor hun verdiensten en heeft het bestuur Zeilmaker plaatsgenomen achter de bestuurstafel. Wij willen Joep, Bart en Jasper bedankten voor een prachtig jaar. De volgende drie mannen zullen het van hen overnemen:

Praeses: Tim Zeilmaker
Ab Actis: Wiljon Bor
Quaestor: Stan Dings

 

 

ULV met PHENIX

Na een jaar lang kruisjes zetten op de aftelkalender was het eind mei weer tijd om af te reizen naar het zonovergoten Maastricht. We zijn hartelijk ontvangen door de lieftallige dames van PHENIX. Woensdagavond hebben wij eerst gezopen op Circumflex. Ondanks dat de prestaties van Ajax voor de nodige spanning zorgden was het een zeer geslaagde avond. De twee dagen daarna vloeide het bier, en ook de zonnebrand, rijkelijk. Met een knipoog naar vorig jaar stonden er wederom sjaars in sumopakken, en dat blijft natuurlijk genieten. Het ULV was een groot succes, dames van PHENIX bedankt!

21-diner Jesse

Op zaterdag 4 maart jongstleden zijn wij afgereisd naar het Limburgse Venlo om het 21-diner te vieren van onze Ali. We werden zeer gastvrij ontvangen door de familie van Jesse en na wat kleine versnaperingen, hebben we zitting genomen aan tafel. Ster van het diner was het overheerlijke hoofdgerecht, de malse kip teriyaki. De sfeer zat er goed in en de ouders van Ali lieten zien dat zij ook wel een wijntje lusten. Na onze buikjes goed vol te hebben gegeten, zijn we met z'n allen vertrokken naar Venlo om daar het bruisende studentenleven aan den lijve te ondervinden. Afsluitend in een toko, waar de DJ gek werd van de verzoeken om Kind van de duivel te draaien, zijn we weer wedergekeerd naar het ouderlijk huis van Jesse. Sommigen konden echter de weg niet terugvinden en kwamen zodoende twee uur later aankakken. Al met al hebben we heel erg genoten van de Limburgse gezelligheid en was het een zeer geslaagde avond. Ali en gezin, bedankt!

Fabras kerstdiner

Op 3e kerstdag was het weer zover, het befaamde Fabras kerstdiner. De dinercie had er dit jaar voor gekozen om eens buiten Tilburg te gaan kijken. Met een bus werden we opgehaald en naar Berkel-Enschot gebracht, om hier in een of andere chique toko ons te verzotten aan de flessen wijn en de verschillende gangen. De dates waren zoals elk jaar weer prachtig, de sfeer uitstekend en menig lid kon aan het eind van de avond niet meer een fatsoenlijk gesprek voeren. Met als mooie afsluiting een fust in Babbus hebben we zeker genoten van deze fraaie avond. Dates en dinercie, bedankt!

 

 

Fabras is een nieuwe koningslichting rijker!

De afgelopen 2 weken zijn de groen-blauwe aspiranten op de proef gesteld en hebben ze zichzelf mogen bewijzen tegenover Fabras. Dit is ze gelukt en daarom verwelkomen wij jaartje 18! Gefeliciteerd Tomas, Olivier, Renzo, Gijs, Stan, Sander en Stan! 

Om dit te vieren zijn we afgelopen weekend daarom afgereisd naar een idyllisch plaatsje vlakbij Goes. Het was onmogelijk om nog noordelijker te gaan dan het vorige weekendje en dus hebben we besloten om het weekendje dit keer in Zeeland te vieren. We namen onze intrek in een oude zeilschool met een prachtig uitzicht over de haven. Na de inauguratie van 6 nieuwe leden leek het ons een leuk plan om een bezoek te brengen aan Neeltje Jans. Dit bleek echter dicht te gaan toen we net aankwamen.

'S avonds werd er genoten van een heerlijke maaltijd in een Japans sushi-restaurant, of volgens Bart een Chinees restaurant. Enfin na deze maaltijd te hebben verorberd, moesten we nog 1 aspirant lid inaugureren. Dit is onder streng toezien van de eigenaar van het restaurant gebeurd, maar uiteindelijk kon hij er wel om lachen, Na ook ons laatste aspirant lid te hebben geïnaugureerd, zijn we opstap gegaan in Goes. Na eerst bezoek gebracht te hebben aan onze stamkroeg café Jacks, die blijkbaar ook in Goes aanwezig is, zijn we geëindigd in El Toro. Te midden tussen alle paupers leek het ons een goed idee om maar even aan te tonen dat wij niet bij het plebs horen en dus werden er flessen champagne tevoorschijn gehaald. 

We hebben genoten en zijn trots op onze nieuwe lichting. Er werd naakt gezwommen, flessen zijn kapot gegooid en sjaarsies zijn ontvoerd, maar al met al was het weer een legendarisch weekendje! 

21 diner Stijn

Vorige week zaterdag 10 september zijn we afgereisd naar het schone Nijmegen om Stijn zijn 23e verjaardag te vieren met, hoe toepasselijk, zijn 21 diner. Zoals gebruikelijk ging dat gepaard met heerlijk eten, meer dan genoeg wijn en talloze speeches. Toen de klok bijna 12 uur sloeg zijn de laatste glazen amaretto achterover geslagen en zijn we met luidkeels gezang met de bus richting de stad vertrokken. Daar zijn wederom de nodige glazen bier genuttigd en is de boel er flink onveilig gemaakt. Al met al een zeer geslaagde avond! Graag willen we Eric en Nicole bedanken voor alle goede zorgen en de geweldige avond.!

WisselBLV 4 september

Afgelopen zondag 4 september is tijdens de wisselBLV onze Niels officieel geïnstalleerd als Praeses der TSR Vidar. Met trots waren wij in grote getalen aanwezig om Menno afscheid te zien nemen van zijn mooie bestuursjaar en Niels juist te zien beginnen aan zijn aankomende jaar.. Er waren mooie woorden van Menno, waarbij een traantje gelaten werd en wij willen hem bedanken voor de inzet die hij afgelopen jaar voor de vereniging geleverd heeft. Ook een eervolle vermelding naar Jaar 17, dat voor het eerst in de geschiedenis van Fabras het barblik heeft weten te bemachtigen! Mannen, we zijn trots!

 

 

 

 

 

 

Smikkelnight 2016

Het was de 5e juli weer ouderwets genieten op de TSR Vidar. De SMIKKELNIGHT, de avond bourgondisch borrelen, was dit jaar verzorgd door het Joodse Jaar ’15. Na wat opbouwende kritiek tijdens een ALV, wat dat geeft men graag bij Fabras, werden de handen flink uit de mouwen gestoken. Ik neem jullie mee naar deze heerlijke warme zomeravond. De gehele dag zijn de mannen van Jaar ’15, de sjaarsies en nog wat extra hulptroepen druk bezig geweest om alles voor te bereiden in de immer schone Vidar keuken. Na hard werk ontstaat een enorme schaal met meer dan 800 tomaat-basilicum-mozzarella prikkers, op een elegante wijze gepresenteerd in een kunstzinnig houder. De krokante kaashapjes zijn inmiddels ook af en de kiphapjes liggen al klaar. De borrelkamer gevuld met elegante statafels, versierd met prachtige bordeauxrode doeken en daarop bloemen en één hartverwarmend kaarsje. Daarnaast hangen aan de muur blauwgroene ornamenten en buiten is een gezellige zithoek klaargezet. De rosé, een prachtwijn uit het zwoele Argentinië, ligt met 500 stuks klaar in de koeling. De rest van de mannen arriveert om 18:00 op de TSR Vidar om de boel nog eens goed te inspecteren. Het busje met pizza’s heeft zijn weg kunnen vinden, de eerste flessen zijn geopend en men staat gretig in de handen te wrijven. De eerste vrouwen komen om 20:00 aan op Landvidi. Het zijn de dames van Linque, overgekomen uit het Amsterdam van het zuiden, want ook zij wilde deze bijzondere avond niet missen. Niet veel later komen ook Keiretsu en Lieve Lust binnen. We zijn los, prachtige vrouwen, mooie mannen en een haast onuitputtelijke voorraad rosé. Tegen elf staat de borrelkamer geheel vol. De warmte maakt dat men het roze goud met grote teugen naar binnen giet om de dorst te lessen. De hapjes gaan rond en de vrouwen staan dartelend om ons heen. Dit is het moment waar we allen op gewacht hebben; de saxofonist treedt binnen en bestijgt het podium om zijn eerste noten te spelen. De zwoele sax klanken in harmonie met een hip plaatje van de DJ bewegen de vrouwenheupen sierlijk, de mannen van Fabras staan vooraan en de borrelkamer staat te stomen tot diep in de nacht. Een goddelijke avond was gesmeed, Fabras heeft weer eens bewezen het mooiste dispuut binnen Vidar te zijn. 

 

Niels a.t. Praeses der TSR Vidar

Onze Niels zal volgend jaar de vereniging leiden als Praeses der TSR Vidar! Na ons lang in het ongewisse te houden is hij sinds vorige week officieel a.t Praeses. Wij willen hem en de rest van zijn bestuur feliciteren en veel succes wensen voor volgend jaar!

 

 

 

 

Fabras verwelkomt jaar 17

Na een intensieve periode waarin de groen- blauwe aspiranten op de proef zijn gesteld, is jaar 17 vannacht een feit geworden.

Fabras verwelkomt Tim, Jonas, Bart en Wiljon als echte Fabrassers. Mannen, van harte gefeliciteerd!

Om dit te vieren is Fabras afgereisd naar een dorp genaamd Usquert.
Voor de velen die zich afvragen waar dit mooie dorp op de kaart gevonden kan worden; Usquert is te bereiken na een 4 uur durende reis richting het Noorden, ergens op een plek waar het OV nog als futuristisch wordt beschouwd. 

Nadat Fabras 4 leden rijker is geworden, heeft men  een bezoek gebracht aan Zeehondencreche Pieterburen om zo één te worden met Usquert en omgeving; niet te veel poespas. 
Na een diner waarbij men kon genieten van zoveel mogelijk verse oesters, kreeft, zeetong, patat, mayonaise en bami, brachten we een bezoek aan het Groningse nachtleven tot in de vroege uurtjes.

Al met al concludeerde het collectief: Er gaat niets boven Grûn.

WisselBLV 1 september

Zondag 1 september stond de wisselBLV op het programma, hierin werden Renzo en Jonas officieel geïnstalleerd als Quaestor en Assessor Domus van de T.S.R. Wij wensen ze een prachtig jaar toe! Hierbij namen ze het stokje over van Wiljon, die afgelopen jaar Quaestor Domus was.

Daarnaast was het een bijzondere dag voor onze eigen Noud Broeren, die tot ere-lid van de T.S.R. benoemd werd voor zijn verleende diensten. Verder kreeg Noud als kers op de taart een lichte 8 naar zich vernoemd!

Kortom was het een dag om niet snel te vergeten!

Nouderelid.jpg
image1-3.jpeg

La Copa met Linque

Afgelopen maand is Fabras afgereisd naar het prachtige Maastricht voor het voetbaltoernooi La Copa. Hier zijn we hartelijk verwelkomd door de lieve dames van Linque. Na een gezellige barbecue op de donderdagavond zijn we doorgegaan naar ‘de Beurs’. Na veel bier drinken en feesten kwam er een einde aan de avond. De dag erna stond in het teken van nog meer zuipen, beuken in de technotent en een beetje voetballen. Na gediskwalificeerd te worden door niet deel te nemen aan de hindernisbaan, konden we extra genieten van het festival! Dames van Linque heel erg bedankt voor deze twee prachtige dagen!

58461113_2171257536314615_5675022322080153600_o.jpg

Nieuwe lichting van Fabras officieel!

Na een intensieve periode waarin deze mannen op de proef zijn gesteld, is jaar 20 een feit. Max, Timo, Joost en Dyon worden verwelkomt als Fabrassers. Gefeliciteerd kerels!

IMG_4922.jpg

21-diner Bart

Op 9 juni zijn we naar het gezellige veldhoven afgerezen om het 21-diner van Bart te vieren. Bij aankomst werden we zeer gastvrij ontvangen op de mooie boerderij van de familie Coppens. De eerste biertjes werden gedronken en de boerderij werd verkend voordat we aan tafel gingen om te dineren. Naast het heerlijke eten was ook de locatie top, want een grote boerderij is natuurlijk de ideale plek om een 21-diner te vieren. Na het diner en alle speeches was het dan ook vanzelfsprekend om een groepsfoto te maken met de trekker erop. Natuurlijk is het centrum van Veldhoven ook onveilig gemaakt waar menig ouderejaars die doordeweeks stage hebben weer vierden  dat het weekend was en is de avond mooi afgesloten. Bart en familie, hartelijk bedankt! Het was een top avond.

 

preau millage.jpg

Jaar 19 van Fabras is een feit

Na een intensieve periode hebben deze heren zichzelf bewezen tegenover Fabras. Wij verwelkomen Rutger, Camiel, Ramsy en Sjoerd. Mooi gedaan kerels!

 

 

 

 

 

 

DSC_0455.JPG

Fabrasvakantie in Spanje

Na maanden van opgebouwde spanning en mooie vooruitzichten was het hoogtepunt van het jaar eindelijk daar: de Fabrasvakantie. Een ruime delegatie van 20 mannen pakte zijn koffers en zette koers richting het zonnige zuiden. De VakanCie had alles weer piekfijn geregeld en hield daarbij vast aan het oude, welbekende recept; een afgelegen villa, dicht bij een grote stad en van alle facilitaire gemakken voorzien. Door menigeen werd het dit jaar bestempeld als beste locatie sinds het lustrum.

Voordat dit pareltje zou worden ontdekt, werd er nog een kleine tussenstop gemaakt in Lyon. Een beetje cultuur snuiven is tenslotte iets wat de vrienden graag doen en lokale delicatessen als koeienkop en varkenspens werden dan ook zeker niet afgeslagen. Zaterdagmiddag streek het gezelschap neer in Olost, Spanje. Voetbalveld, tafeltennis, grote tuin met zwembad en 10 slaapkamers. Dit alles met uitzicht over de vallei en de naaste buren op zo’n 5km afstand. Er werd niet geklaagd.

De week zou zich gaan kenmerken door hoge pieken en diepe dalen. Uit ervaring kunnen we wel zeggen dat deze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Hoe zouden we tenslotte de kookkunsten van Bas, de gin trein van Pjotr en de stoomtrein van Gijs kunnen waarderen als we niet een nacht zouden doorbrengen onder een bank of meerdere offers zouden brengen aan de porseleinen goden (mocht de wasbak overigens te veel moeite zijn, bleek de schoot van de sjaars ook een prima plek om dit dankoffer te voltrekken).

Ondanks dat tijdens de vakantie nieuw initiatief zeer wordt gewaardeerd, kenmerkt ieder jaar zich toch ook door enkele vaste activiteiten. Ook dit jaar zijn er weer dekzwabbers gesneuveld en nieuwe (minderjarige) kapiteinen opgestaan. Ook dit jaar was er weer de hitjesquiz, die ondanks een kleine skinnydip weer een ouderwets succes was. En natuurlijk was er ook de vaste stapavond, ditmaal in Lloret de Mar. Waar de gin trein moeiteloos omschakelde op flessen bacardi en waar de sjaars eindelijk weer even konden genieten van leeftijdsgenoten.

Naast een goed gevuld programma, was er ook ruimschoots tijd voor ontspanning. Zoveel zelfs dat zeker 3 van de 8 ligstoelen hun meerdere hebben moeten erkennen. Ook het eten was iedere avond weer voortreffelijk. De laatste avond werd afgesloten geheel in stijl met das en overheerlijk 3-gangen diner samengesteld en bereid door chef van der Mijl (waarvoor hulde).

De terugreis werd nog onderbroken voor een dorpsfeest in een klein Frans dorpje. Familie van Kronenburg had hier een huis en een tuin met meer dan genoeg ruimte voor tentenkamp Fabras. De flessen rosé vloeide rijkelijk en de hitjes klonken tot diep in de nacht. Er werd gênant gedanst, chilled in afgelegen weides, en petite Françaises afgewezen. Een fantastische week kwam weer ten einde. Het was mooi, het was bal. Of zoals Ali het zo pakkend omschreef: “c’est tout.”

 

VakanCie nogmaals bedankt en tot volgend jaar!

SAGA AVIS met DIANA

Vorige maand is Fabras naar Nijmegen afgereisd om een potje te voetballen en flink wat te zuipen. Wij zijn hartelijk ontvangen door de dames van DIANA, die van tevoren een lunch voor ons hadden klaargezet. Het was er warm, maar gelukkig was er aan een waterpistool gedacht. We kwamen er al snel achter dat de voetballen toch minder interessant waren dan het bier. Maar ook van zuipen krijg je honger, er was voor een goede maaltijd gezorgd zodat we nog lang door konden gaan. Het was een top dag, dames van DIANA bedankt!

 

 

21-diner Mark

Op 13 mei hebben we met Fabras niet ver hoeven te reizen om het 21-diner van Mark te vieren. We werden door de familie Dikker uitgenodigd in het immer schone Vught. We werden hartelijk ontvangen, de eerste biertjes werden genuttigd, en toen was het tijd om aan tafel te gaan. De flesjes bier werden ingeruild voor flessen wijn en de sfeer zat er goed in. Als hoofdgerecht was er een varken aan het spit, een bourgondisch spektakel. Na het eten en de speeches zijn we op weg gegaan naar Den Bosch, om daar het feestgedruis voort te zetten. Het feesten was wel gelukt, dit kon door menig wankelende Fabrasser beaamd worden die avond. Het was een complete avond, voor de meest complete man van Fabras. Mark en familie, bedankt voor de gastvrijheid!

Januaribal 2017

34 januari, de dag van Januaribal 2017. De vlinderdassen en rokkostuums konden weer uit de kast worden getrokken om er een mooie avond van te maken. Van te voren hadden we nog een borrel met de vrouwen van Nontemba. Met een fles tequila en de nodige pinten was dit zeker geslaagd! Daarna zijn we gezellig met z'n allen vertrokken om op het Januaribal onze avond nog mooier te maken en er nog meer pils onze kop in te drukken. Al met al hebben we weer genoten en tot volgend jaar!

 

 

21-diner Jan

Op 18 november jongstleden zijn we met Fabras afgereisd naar het o zo mooie Haarsteeg. We werden ontvangen in d'n boerderij van de familie Bullens. De wijn vloeide rijk en het eten werd zeer smakelijk ontvangen. Sommige mensen vonden het ook al tijd voor carnaval, aangezien zij als smurf of zwerver verkleed kwamen. Na de hartstochtelijke speeches van de familie van Jan en het heerlijke diner, was het tijd om de enige kroeg in Drunen onveilig te gaan maken. Met een rit achterin de vrachtwagen van de vader van Jan werden we naar het Hart van Drunen gebracht en daar was het verder aan ons de taak om er een overgetelijke avond van te maken. Jan en familie, bedankt voor jullie gastvrijheid en deze geweldige avond!

 

 

 

 

 

Fabras verwelkomt zeven aspirant leden

Maandag 10 oktober jongstleden heeft Fabras 7 koningen gevraagd om aspirant lid te worden bij Fabras. Stan, Stan, Renzo, Sander, Olivier, Gijs en Tomas, welkom bij het mooiste dispuut en succes de komende tijd!

 

TUC 2016

Maandag 5 september was het dan weer zo ver, de TUC! Zoals vanouds verzamelden we al vroeg op het huys om gezellig een biertje met elkaar te drinken en pizza te eten. Nadat we deze maaltijd verorberd hadden, togen we met een grote groep richting het Koningsplein. Eenmaal aangekomen was het al gauw tijd om de pitchers te vullen en lekker los te gaan op de oud Hollandse hitjes. Zoals vanouds liep het na de pauze weer volledig uit de hand en was het naderhand een grote chaos bij de afterparty op het huys. Het was een groot feest! Tot volgend jaar!

 

Fabras op vakantie in Toscane

Zoals elk jaar was het ook dit jaar weer tijd voor de befaamde Fabrasvakantie. Het was voor de Vakancie de taak om weer een leuk huisje te vinden, lekker afgelegen zodat we weer ouderwets los konden gaan. Dit jaar was de keuze gevallen op een villa vlakbij het pittoreske Anghiari in Toscane. Twee auto's maakten nog een tussenstop in het mooie Milaan en busje terror vertrok op vrijdagnacht om in een keer door te rijden naar de villa. In busje terror liepen de gemoederen soms hoog op, maar bij aankomst waren deze spanningen als sneeuw voor de zon verdwenen. De ruime grote villa met maar liefst 9 slaapkamers, 7 badkamers en een zwembad van 72m2 zorgden voor grote vreugde onder de aanwezigen!  Een bekend fenomeen van de vakantie is natuurlijk het kapiteinen. Met dit jaar 1 nieuwe kapitein en 3 nieuwe dekzwabbers was het een wat minder jaar, maar dit heeft niet de pret kunnen drukken. Onze huisbaas, de lieftallige Franceska, vond het kapiteinen echter niet zo'n goed idee, aangezien ze deze nacht als 'terrorismo' omschreef. Voor de rest werd er ouderwets gechilled aan het zwembad, veel pizza gegeten, gekeerd, gedabt, zijn er nieuwe bijnamen ontstaan en zijn er veel potjes risk en weerwolven gespeeld. Op donderdag gingen we nog opstap in de bekende badplaats Rimini. We eindigden in een club waar op dat moment een schuimparty aan de gang was en de gemiddelde leeftijd 16 jaar was, maar we hebben ons uiteraard kostelijk vermaakt! De vakantie werd afgesloten met een gloednieuwe doofpot (de oude was vernield door een niet nader genoemde persoon) en een etentje in het prachtige Florence. Ondanks een bijna gebroken teen, de vele malen stroomuitval en het noodweer in Rimini was het een zeer geslaagde week! Vakancie en met name Luca bedankt voor deze fantastische vakantie!

 

 

 

 

 

Aanstelling bestuur Van Kroonenburg

Op donderdag 30 juni j.l. is op de BLV het bestuur Van Basten Batenburg bedankt voor hun verdiensten van afgelopen jaar. Aankomend jaar zal het bestuur Van Kroonenburg zich inzetten voor de club en wij wensen hen alle succes. Het was een mooi jaar Niels, Marc en Lex, bedankt! De volgende drie mannen zullen aankomend jaar achter de bestuurstafel plaatsnemen:

Praeses: Joep van Kroonenburg
Ab Actis: Bart Coppens
Quaestor: Jasper Knibbeler

 

 

ULV met Linque

Het is alweer een aantal weken geleden dat wij hebben mogen genieten van het prachtige hockeytoernooi: het ULV. We zijn hartelijk verwelkomd in Maastricht door de lieftallige dames van Linque. Na een supergezellige borrel bij Pallieter, was het nu onze beurt om naar Maastricht te komen. Op woensdag stond een ouderwetse zuipavond op het menu waar iedereen weer volledig van de kaart ging. De fusten vlogen om onze oren en het was een groot feest. De twee dagen daarna stonden in het teken van vooral nog meer zuipen en heel weinig hockeyen. Met een sjaars van Linque en een sjaars van ons in een schattig sumopak konden deze dagen sowieso al niet meer stuk. Dames van Linque bedankt! En hopelijk komt er snel weer een legendarische borrel!

 

Fabras kiest vier aspirant-leden

Wij nemen de volgende koningen op in onze gelederen:
Wiljon, Tim, Bart & Jonas.

21- diner Luc

22 September vierde Luc zijn 22 jaren jong onder het mom van een 21-diner. De heren van Fabras werden ontvangen in het pittoreske, gezellige en altijd gastvrije Geleen-Zuid. ‘De getto van Limburg’ , aldus Lucje zelf.
Rond etenstijd werden de mannen met open armen ontvangen. De tafel was gedekt, de drank lag koud en het zoervleisj pruttelde al 2 dagen. Kortom, de avond kon eigenlijk al niet meer stuk. De heren schoven aan, converseerden, verorberden en vermaakten zich waarna al snel de speeches volgde. Luc werd even goed doorgelicht en al snel werd de trotse lach op het gezicht van beide ouders (maar vooral bij Netty) goed zichtbaar.
De nodige pintermannen, flessen wijn en restjes zoervleisj verder maakten de heren zich op voor een avond die niet snel zal worden vergeten. Emmers Bacardi, DJ DYNA (wie kent ‘m niet),  een ontvoering en Mike Timmers. Het is slechts een greep uit de memorabele avond in Beek. Wat was het mooi!
Lucje en familie, we hebben genoten. Bedankt!

Menno in het Bordeaux rood!

Afgelopen zondag is Menno geïnstalleerd als Assessor Classicus in bestuur de Jong.  
Menno, gefeliciteerd kerel het wordt een fantastisch jaar en succes met de voetenbankjes!

Tot aan de waterkant en aan de bar.

TUC 2015 daverend succes

De Tilburg University Cantus was dit jaar weer een groot feest. Het dreigde even mis te gaan met het weer maar meer dan enkele regendruppels zijn er niet gevallen. Ook oud TUC praeses Timmers vond het weer een mooi fiske. “Is gewoon het allermooiste feestje van het jaar. En ook nog goed voor de lijn, had zoveel gezopen dat ik daarna geen pizza shoarma meer hoefde” aldus de TUC voorzitter van 2013.

Bestuur Timmers maakt plaats voor Bestuur Van Basten Batenburg

Bestuur Van Basten Batenburg 2015-2016

Op dinsdag 1 september j.l. is Bestuur Timmers tijdens de BLV bedankt voor hun verdiensten en heeft Bestuur van Basten Batenburg plaatsgenomen achter de bestuurstafel.
Na een mooi jaar met vele hoogtepunten is het tijd voor Mike, Jan en Menno om het stokje over te dragen aan de volgende drie mannen:

Praeses: Niels van Basten Batenburg
Abactis: Marc Tromp
Quaestor: Lex Fons

Fabrasvakantie Kroatië

Na de legendarische lustrum vakantie in 2014 waar de oud Fabrassers met de scepter zwaaiden was het dit jaar gelukkig weer aan alleen de leden. Fabras liet het mooie Kroaatse dorpje Orihi zeven dagen lang op haar grondvesten schudden. Van avonden bij de pittoreske villa tot nachten in Porec, de ochtendzon is menigmaal verwelkomd door de heren. Met volgend jaar weer zo’n mooie week in het vooruitzicht, bedanken we Kroatië. Het was genieten! 

Fabrasvakantie 2015

Fabrasvakantie 2015

Smikkelnight 2015

Smikkelnight 2015

We kunnen er kort over zijn:

-          496 flessen rosé

-          400 aanwezigen

-          3000 hapjes

-          1 ambulance

-          11 mensen afgevoerd in de taxi

-       Een druk bezochte avond!

Kortom, de smikkelnight was weer een daverend succes!

21 -  Diner Sjoerd

Afgelopen weekend zijn we afgereisd naar het Nijmeegse om het 21- diner van Sjoerd te vieren. Als toevoeging aan deze geslaagde dag zijn we gaan paintballen, waarbij we onze Sjoerd in zijn tijgerpak eens flink hebben laten rennen. Al met al amusement ten top. 'S Avonds hebben we onder het genot van een heerlijk diner, bereid door de heer en mevrouw Verhoogt, kunnen luisteren naar de speeches en herinneringen die werden opgedragen. Wim, Rita en Inge, bedankt voor de gastvrijheid en de zeer geslaagde avond!

Menno stuurt Oude Vier der T.S.R.

Voor de Oude Vier van de T.S.R. is het nog maar vier nachten slapen voordat ze op het Amsterdam-Rijnkanaal mogen gaan strijden voor een plaats in de A-finale. Voor het eerst sinds vijf jaar zal het koningsnummer van de Varsity weer iets groen-blauw kleuren, want de Oude Vier zal worden aangestuurd door onze Menno! 
Volgens het Varsity Magazine is deze finale nog net iets te hoog gegrepen voor Vidar, maar Menno is optimistischer: ''Met een gunstige loting zijn we er gewoon bij in de A-finale.'' aldus de stuur van de Oude Vier!

Fabras wenst Dirk, Wouter, Wouter, Rikus en in het bijzonder Mennno veel succes met de laatste voorbereidingen en tot aan de waterkant!